Serafin Fanko
Serafin Fanko

Serafin Fanko (24 maj 1937 – 29 shtator 2012), ishte një aktor dhe regjisor shqiptar i nderuar me titullin Artist i Popullit. Serafin Fanko lindi në Shkodër. Studimet e larta i kreu në Akademinë e Arteve në Pragë dhe në Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë. Filmi i tij i parë është “Fije që priten”. Vitet e fundit spikati si regjisor dramash.

Është nderuar me titullin “Artist i Popullit”

Filmografia

Emblema e dikurshme (film) – (1976)
Fije që priten – (1976) …. Klarku
Shembja e idhujve – (1977) …. Frat Engjëlli
Ditët që sollën pranverën – (1979)

Yjet mbi Drin – (1979) …. Lulzimi
Qortimet e vjeshtës – (1981) …. Profesor Samiu
Vendimi – (1984) …. Filipi
Pranvera s’erdhi vetem – (1988) …. Profesori