Shtëpia filmike “Luce” ka fiksuar më 1920 çaste të jetës në pazarin e qytetit më të rëndësishëm të Shqipërisë dikur…

Jeta në rrugët e qytetit të Shkodrës gumëzhin e mbushur me njerëz, burra dhe gra me kostume tradicionale shqiptare.

Janë kryesisht malësorë që kanë zbrit’ në qytet për të mbaruar ndonjë punë. Por, mjaft interesant është që në pamje kemi një mol në liqenin e Shkodrës, ku pos disa muzikantëve romë shihet që hedhin valle një grup toskësh të cilët me siguri kanë mbërritur në Shkodër për tregti.