Fotografi të rralla të Shqipërisë së viteve 80 – 90 (volumi i dytë). Fotografitë janë bërë nga fotograf profesionist të shquar si Michel Setboun fotograf francez (që vizitoi disa herë Shqipërinë e perjudhës komuniste / socialiste); Mehmet Biber, fotografi turk që vizitoi vëndin tonë në vitin 1980 dhe publikoi për revistën National Geographic (vol.158 – nr.4 – tetor 1980) një artikull me titullin “Albania, Alone Against the World” (Shqipëria, Vetëm Kundër Botës).

Por ka edhe fotografi të turistave të thjeshtë që kan vizituar Shqipërinë dhe kan publikuar fotografitë e tyre në flickr. Falenderoj: Alex Segre, Attila Terbócs, Stewart Bath, D. J. Clark, Fabio Uxa, Hans Birger Nilsen, maverick12, Peter, René Guérineau, Rien Bongers, Sam Seyffert, Stavros Sofronas, Stefan Bucher, Stein Rui, Todd Livdahl.

Nga Marsel Minga