ALBANIA. 1991.

Padyshim që rrëzimi i diktaturës, është një nga ngjarjet më të rëndësishme për shqiptarët dhe historinë e vendit.

Pas 45 vitesh komunizëm, më në fund, Shqipëria ishte e lirë.

Këto fotografi të rralla janë realizuar nga fotografi grek Nikos Ekonomopoulos gjatë viteve 1991, kur diktatura kishte ‘vdekur’ dhe Shqipëria kishte hapur një kapitull të ri të saj.

Por varfëri dhe skamja ishin ende prezente për shqiptarët. Në atë kohë, kishte nisur dhe eksodi i madh i shqiptarëve drejt vendeve të Evropës