Një video e rrallë e vitit 1973 e filmuar nga një familje italiane. Video tregon arritjen në aeroport me një aeroplan jugosllav, plazhin e Durrësit, Tiranën e Krujën. Personi që e ka hedhur videon në YouTube thotë se ka qenë bashkë me vëllain Vittorio dhe me prindërit Rosanna (1939 – 1985) dhe Romano (1935 – 2004). Ata pastaj kanë vizituar edhe Malin e Zi dhe Dubrovnikun ku gjithashtu kanë bërë filmime të qytetit. Në Dubrovnik është filmuar qyteti vjetër dhe plazh.