Këto janë disa foto të rralla të Shqipërisë komuniste.

ALBANY, Tirana.

Fotot janë realizuar nga autorët e huaj Ferdinando Scianna dhe Martin Parr.

Rrugët duket me pak njerëz, por të mbushura me parulla.

ALBANIA. Tirana. Main political building. 1990.

Në këto pak njerëz që duket, pasqyrohet varfëria dhe mjerimi, sidomos në vitet e fundit të komunizmit.

ALBANIA. Saranda. Sports and Social club. 1990.

Ajo që të bën përshtypje, është se në asnjë rrugë nuk shikon papastërti apo mbeturina në tokë.

Burimi: Konica.al