Pamje të Dalmacisë, Malit të Zi, Shqipërisë dhe Korfuzit, 1891, kështu titullohet albumi fotografik të fotografit të njohur francez Pierre de Gigord.

Ai kishte realizuar rreth 6 000 imazhe fotografike në të gjithë Perandorinë Osmane, duke përfshirë edhe Shqipërinë.

Fotografitë e rralla janë realizuar në veri të Shqipërisë, në qytetet Shkodër, Podgoricë dhe në Ulqin/Shekulli.