FMimages për herë të parë publikon një video të Shqipërisë komuniste, e cila është realizuar nga një turist i huaj në vitin 1963.

Shqipëria ishte vendi më i izoluar i Evropës, dhe të regjistrosh pamje filmike ishte shumë e veshtirë. Këto pamje të rralla tregojnë se si ishte Shqipëria në vitin 1963. Vedioja tregon Shqipërinë reale të kohës, menyrën e jetës dhe ku shihen shqiptarët duke punuar kudo