Këngëtari i njohur shqiptar Ermal Meta është prezantuar denjësisht edhe në televizionin Italian Rai1.

Në televizionin në fjalë ai ka performuar në dy këngë të famshme si, “Every Breath You Take” (The Police) dhe “Hallelujah” (Leonard Cohen).

Ermal Meta lindur në Fier, u zhvendos në Bari, Italinë e Jugut, në moshën 13- vjeçare, së bashku me familjen e tij.

Meta ka debutuar si kitarist i grupit italian Ameba4, që konkurruan në seksionin ‘Të sapoardhurve’ në Festivalin e Muzikës Sanremos 2006 me këngën “Rido … forse mi sbaglio”, përfshirë në albumin e tyre të vetë-titulluar, i cili u lirua në shkurt 2006.

Në vitin 2007 Meta u bë frontman, këngëtari kryesor dhe këngëshkruesi kryesor i grupit La Fame di Camilla. Albumi i tyre debutues, i titulluar thjesht La Fame di Camilla, u lirua nga Universal Music në vitin 2009.

Grupi më pas lëshoi albumet Buio e luce, duke përfshirë titullin të cilat konkuruan në seksionin e Festivalit të Sanremos Music 2010 dhe L’attesa (2012) të sapoardhurit. Grupi u nda në vitin 2013./Konica.al/