Shtëpia e filmave, banesa e Qirinxhinjve në Korçë ku xhirohej ‘Përballimi’ dhe ‘Karnavalet…

Korça është qyteti ku janë hedhur gjurmë të pa shlyshme celulodi në kinematografinë shqiptare. Në hyrje të pazarit, për ata që e venë re, ka një tabelë në një tip foltoreje, ku renditen filma shqiptarë që janë xhiruar apo kanë patur subjektet e tyre nga ky vend historik I Korçës.

Për gjithkënd që në kujtesë filmin ‘Përballimi’ skena ku aktorët Kadri Rroshi dhe Jani Riza shesin drithë në amjentet e pazarit dhe ndeshen me sekretarin e parë Martin Krekal

Burimi: KorcaReport.com