I: Pranvera filloi me ardhë
Dhe bylbyli nisë me k’ndu’. :I
I: Njajo dranofillja e bardhë
Del n’dritare me ndigju’. :I

Ref.:

O shpirt sa të du’
S’bashkut jetën me kalu’.

Rreth e rreth Shkodrës jam sjellë
Lule m’lule tuj shetitë
Ndër ma t’bukrat ty t’kam zgjedhë
Porsi hylli i bukurisë.

Ref.:

O shpirt…
Kanarinën e merr malli
S’mundet kujt me i diftu’
Se bylbyli asht i pari
Edhe unë i kam besu’.

Ref.:
O shpirt…