Në këtë video shihet shpërngulja nga Kukësi i Vjetër për në Qytetin e Ri, falë një Dokumentari të Kohës prodhim i AQSHF, nga rubrika “KUKESI I VJETER”.

Në të shihet organizimi mbarëpopullor dhe koordinimi deri në detaj i çdo gjëje.

Video e mëposhtme ilustron më së miri realitetin e epokës komuniste: