Patricia Millardet e lindur më 24 Mars 1959, në Mont-de-Marsan, Francë. Ajo u bë e famshme që pas përfshirjes së saj në serialin italian La Piovra

Ajo bëri debutimin e saj në kinemanë italiane në vitin 1987, duke u bërë e famshme në Itali dhe në botë, pasi luajti role të shumta në zhanrin trill , më i famshmi prej të cilave ishte ajo e magjistrates së guximshme dhe të pakorruptueshme Silvia Conti në La piovra.

Ajo gjithashtu luajti në trillin televiziv Il bello delle donne.

Filmografi.

Il cespuglio delle bacche velenose, regjia nga Gianni Lepre (1987)
Assicurazione sulla morte, me regji të Carlo Lizzani (1987) – film TV

Cinématon #922 nga Gérard Courant (1987)
Couple #34 nga Gérard Courant (1987)
La piovra 4, me regji të Luigi Perelli (1989)

Il sole anche di notte, me regji të Paolo dhe Vittorio Taviani (1990)
La piovra 5 – Il cuore del problema, me regji të Luigi Perelli (1990)
La piovra 6 – L’ultimo segreto, me regji të Luigi Perelli (1991)
Hot Chocolate, me regji të Josée Dayan (1992)
Errore fatale, me regji të Filippo de Luigi (1992)

L’orma del califfo, me regji të Tony Wharmby (1994)
La piovra 7 – Indagine sulla morte del commissario Cattani, me regji të Luigi Perelli (1995)
Visione di un delitto, me regji të Elodie Keene (1998)

Un bacio nel buio, me regji të Roberto Rocco (1999)
La piovra 10, me regji të Luigi Perelli (2001)
Il bello delle donne (2002-2003)/Naishtedikur.info

Material i përgatitur nga stafi i faqes Naishtedikur.info, materiali mund të meret dhe përdoret duke përmendur burimin Naishtedikur.info