Nga Gjergj Marku

AURORA, studentja ekselente mirditase ne Udine te Italise, me dy kamiona ndihme per ne Laç!…

Aurora Lleshaj eshte nje studente e shkelqyer ne Udine te Italise ku jeton sebashku me prinderit e saj. Por dhe nje aktiviste e pashembullt.

E aktivizuar si studente e gazetarise politike nderkombetare, ajo ka mbajtur pozicione te lakmueshme per cdo italjan e me gjere, si presidente e konsultes se studenteve per gjithe regjionin e Udines apo kordinatore per keshillin studentor te Italise se Veriut.

Ajo shquhet per frymen e larte altruiste dhe humane.
Qekurse nje pjese te vendit tone e persfhiu termeti i fuq, ishem i 26 nentorit, ashtu e vetme, ia ka dale qe duke sensibilizuar publikun italjan e me gjere ne tv rajonale te atjeshme te grumbulloje dy kamiona me ndihma qe nga rrobat, batanija e lodra per femije si dhe ushqime te shumta me destinacion rajonin e Laçit.

Sot ajo solli kamionin e pare ne Laç per ta shperndare per familjet ne nevoja ekstreme, nderkaq kamionin e dyte do ta sjelle nje dite para vitit te ri.

Duhet theksuar se gjithe transporti, dogana e me rradhe jane paguar nga vete ajo me familjen e te tjere shqiptare, qe kane dhene ndihme te konsiderueshme