Faqja Na Ishte Dikur i uron nga zemra aktores Merita Dabulla edhe 100 vite të lumtura. Më poshtë po japim një jetshkrim të shkurtër dhe një fotoalbum të aktores. Me respekt dhe mirënjohje Na Ishte Dikur.

Pas mbarimit të klasës së baletit të shkollës së mesme, Jordan Misja, filloi studimet në Departamentin e Aktrimit të Institutit të Arteve në Tiranë, të cilin e diplomoi në 1973 dhe filloi të punojë në Teatrin Popullor.

Në 1979, ajo bëri debutimin e saj në filmin artistik si gruaja e një tregtari në filmin Balonat.

Ajo luajti në 7 filma artistikë. Ajo gjithashtu u shfaq në televizionin shqiptar si prezantuese e programit argëtues E Shtuna Humor (e shtunë me humor).

Në vitin 1993 ajo shkoi me familjen e saj në Greqi. Atje ajo filloi të punojë edhe me revista të botuara nga emigrantët shqiptarë.

Ajo gjithashtu luajti katër role episodike në filmat grekë.

Filmat ku ajo mori pjesë:

1979: Balonat
1979: Përtej mureve të gurta
1983: Dora e ngrohtë
1986: Dy herë mat

1986: Kur hapen dyert e jetës
1988: Pesha e kohës
1989: Edhe kështu edhe ashtu

Ky material u përgatit nga E. Troplini për faqen Na Ishte Dikur, u përdorën materiale nga Wikipedia shih lidhjen: https://pl.wikipedia.org/wiki/Merita_Dabulla si dhe foto nga filmat dhe intervistat e saj online. Materiali mund të meret dhe publikohet dikur tjetër duke përmendur burimin dhe autorin. Faleminderit./Naishtedikur.info 18 Janar 2020