Sotiraq Cili
Sotiraq Cili

Sotiraq Çili u lind në Korçë me 15 mars 1942. Është një aktor shqiptar. Mbaroi Institutin e Lartë të Arteve për aktor në Tiranë dhe për shumë vite ka qenë aktor i teatrit “A.Z. Çajupi” të Korçës. U nda nga jeta më 20 gusht 2017.

Filmografia

Kronikë e një nate – (1990)
Kush është vrasësi – (1989)
Rikonstruksioni – (1988)
Vjeshtë e nxehtë e ’41 – (1985)
Karnavalet – (1979)

Përtej mureve të gurta – (1979)
Një natë nëntori – (1979)
Pas gjurmëve – (1978), Guri
Gjeneral gramafoni – (1978)< Tomka dhe shokët e tij - (1977), Tomorri Një udhëtim i vështirë - (1977) Flamur me dallgë - (1977) Montatorja - (1970)< Prita - (1984) Oficer Gjerman