Sotiraq Cili
Sotiraq Cili

Sotiraq Çili u lind në Korçë me 15 mars 1942. Është një aktor shqiptar. Mbaroi Institutin e Lartë të Arteve për aktor në Tiranë dhe për shumë vite ka qenë aktor i teatrit “A.Z. Çajupi” të Korçës. U nda nga jeta më 20 gusht 2017.

Filmografia

Kronikë e një nate – (1990)

Kush është vrasësi – (1989)

Rikonstruksioni – (1988)

Vjeshtë e nxehtë e ’41 – (1985)

Karnavalet – (1979)

Përtej mureve të gurta – (1979)

Një natë nëntori – (1979)

Pas gjurmëve – (1978), Guri

Gjeneral gramafoni – (1978)

Tomka dhe shokët e tij – (1977), Tomorri

Një udhëtim i vështirë – (1977)

Flamur me dallgë – (1977)

Montatorja – (1970)

Prita – (1984) Oficer Gjerman