Fotot: Kozma Borova

tacioni hekurudhor i Tiranës është nyja qendrore hekurudhore e Tiranës. Hekurudha është e lidhur me qytetet e tjera të Shqipërisë, duke përfshirë Vlorën dhe Durrësin. Stacioni hekurudhor thuhej se nuk kishte asnjë zyrë të bagazheve.

Më 2 shtator 2013, stacioni u mbyll për transportin e pasagjerëve dhe mallrave dhe u shkatërrua për të bërë vend për një bulevard të ri që çon mbi zonën e stacionit në veri.

Tirane 7-9-2013. Prishja e stacionit te “ri” te trenit

Do të krijohet një rreth tërësisht i ri. Si rezultat, stacioni i Tiranës u zhvendos në Vlorë në vitin 2013 dhe më pas në stacionin e rinovuar të Kasharit në maj të vitit 2015. Linja aktuale Kashar-Tiranë rreth 10 km në gjatësi u zëvendësua me një shërbim të autobusit.

Në rrethin veriperëndimor të Tiranës, Laprakë do të ndërtohet një stacion i ri, i cili është planifikuar si një terminal shumë funksional për hekurudhën, tramvogjen dhe autobusin. Deri në hapjen e saj, transporti hekurudhor midis Tiranës dhe Kasharit mbetet i mbyllur.

Një terminal i ri në periferi të Tiranës në Kashar u përurua si pjesë e një restaurimi të HSH-së në maj 2015 që shërbente në Tiranë.

Tirane 1949. Stacioni i vjeter i trenit, qe ndodhej rreth 500 metra me perpara stacionit te ri, ne anen e djathte te tij, mbrapa magazinave.(vazhdimi i rruges Karl Gega) Kozma Borova

Tirane 2012. Aty ku eshte ai peroni i betonit, linja dhe semaforet majtas, ndodhej stacioni i vjeter i trenit i viteve 40-60, rreth 500 metra me perpara stacionit te ri. 
(vazhdimi i rruges Karl Gega) Kozma Borova

Tirane 2012. Stacioni i vjeter i trenit, ai i viteve 40-60, ndodhej ne anen e djathte, mbrapa atyre magazinave (vazhdimi i rruges Karl Gega). Trotuari majtas eshte peroni i stacionit te ri.
Ne fund, majtas, duken siloset (3 depozitat e larta) qe mbusheshin me cimento rifuxho nga vagonet e trenit dhe pastaj aty ngarkoheshin makinat. Kozma Borova

Tirane 1972. Stacioni i ri i trenit.
(shkeputur nga filmi “Kapedani”) Kozma Borova/Naishtedikur.info