Pamje te rralla video, ku tregohet mbledhja e Partise Komuniste te Bashkimit Sovjetik, ku fjalen e rastit e mban Josiv V. Stalin. Ne kete mbledhje jane prezente perfaqesues te partive komuniste nga shume vende te botes. Midis tyre shihet diktatori shqiptar Enver Hoxha, i cili si pothuaj gjithe pjesemarresit mban kufje ne vesh per te degjuar te perkthyer ne shqip fjalimin e liderit te komunist rus.

Kjo eshte vizita e dyte e Hoxhes ne Moske, pas asaj te vitit 1947 dhe njekohesisht takimi i dyte e i fundit diktatorit shqiptar me Stalinin.
Materiali ketu eshte dhene me shkurtime.