Reflektim nga Ilir Çumani.

Shpresa Bërdëllina dhe Xhevdet Ferri, në filmin Artistik Shqiptar, “Era e ngrohtë e thellësive”. Të dy aktorë të mrekullueshëm, simpatikë, mbresëlënës në artin e tyre magjik të kinemasë.

Të dy, vërsnik, në një moshë, por tashmë të ndarë nga jeta brenda një muaji. Sa ironik dhe cinik tregohet fati ndonjëherë….(!!!). Mbase nuk mund ti përkisnin më kësaj kohe, kësaj bote të marrë fund. Mbase Zoti i zgjodhi për vete. Me siguri, kështu duhet të jetë!

Të mirët dhe të paqtët, duhet të jetojnë në një tjetër “abitat”, në një botë të pastër, të qetë, të pa trazuar nga duhitë e mllefit dhe të smirës njerëzore… U prehëshi në Paqe Engjëj…!