Argjira ukimeri
Prizren, Dhjetor 2018

– Vepra te dashurise jane vepra te paqes.
– Dhi, mbja ska skaj, por as dashuria.
– Te varferit i sjellin paqe botes, permes dashurise dhe durimit.
– Per ta kuptuar varferine, duhet me provuar varferine ne lekuren tende.
– Njerezit nuk e dijne se cfare eshte varferia, sepse jane nen ndikimin e deshperimit.

– Nje shok ose nje shoqe eshte ai apo ajo qe te kupton te kaluaren, beson tek e ardhmja jote, dhe te pranon ty per ate qe je.
– Per tu ngritur nga toka ne qiell njeriut i duhen dy krahe: pastertia e zemres dhe thjeshtesia.

– Nese vertete duam te dashurojme, duhet te dijme edhe te falim. Mos jeto me friken e vd, ekjes, por vd, is me gezimin qe ke jetuar.
– Njerezit jane te varfer, ngaqe jane te detyruar te jene te tille. Ne jemi te varfer per dashurine ndaj zotit dhe njeriut.

– Se, mundja me e madhe sot ne bote nuk eshte as ka, nceri as gerbula, por indiferenca dhe mungesa e interesimit per njeri tjetrin.
– Misioni yne eshte qe t’i sjellim dashuri secilit, do te thote qe ta sjellim Zotin.

– Kudo qe jeta e secilit eshte ne rrezik, aty duhet te jemi ne. Jeta eshte: te duash, te japesh dhe te jesh deshmitar i barabarte para njeriut dhe para Zotit.
– Ka vetem nje Zot dhe ai eshte tek te gjithe. Eshte e rendesishme te kuptohet se secili eshte i barabarte para tij.

Te tjeret per Nenen Tereze

1. Sherbim per te eshte nje detyre, eshte feja dhe sherbimi i saj.
(Indira Gandi)
2. Nena Tereze deshmon vazhdimisht fuqine e dashurise se thelle vellazerore dhe eshte frymezim me i madh per perparimin autentik, njerezor dhe shoqeror. (Papa Gjon Pali II).

3. Nena Tereze deshmon se Zoti yne eshte hyji i gjalle, ende i gjalle dhe vepron sepse pa te, kjo grua nuk do te ishte kjo qe eshte. (Oliver Clement).
4. Nena Tereze eshte dielli i Shqiptarise, i krishterimit dhe dielli i dashurise. Pas Skenderbeut ajo eshte lulja me e bukur e Shqiptarise. (Pjeter Gabrani).
5. Nena Tereze eshte shprehja me e mire, me e bukur e me e gjalle. (Lars Roar Langstet)

Burimi: GazetaOra.com