“Vdekja s’ka asnje lidhje me largimin.
Dielli perendon.
Hena perendon.
Por ata nuk jane larguar.”

“Ti nuk jeton në tokë.
Vetëm po kalon aty në rrugë e sipër.”

“E mbylla gojën dhe të fola në njëqind mënyra të heshtura.”

“Shpirtit i jane dhene veshet e tij per te degjuar gjera qe mendja nuk mund ti kuptoj.”

“Kerkova ne tempuj, ne kisha, dhe ne xhami. Por, Hyjnorin e gjeta brenda zemres sime.”

“Zemerimi eshte si nje ere e forte.
Qetesohet pas pak kohe,
Por nderkohe ka thyer shume dege.”

“Bota ekziston si e percepton.
Nuk eshte cfare shikon, eshte si e shikon.
Nuk eshte cfare degjon, por si e degjon.
Nuk eshte cfare ndjen, por si e ndjen.”

“Forca jone me e madhe qendron ne butesine dhe ndjeshmerine e zemres.”

“Gjysma e jetes humbet duke kenaqur te tjeret.
Gjysma tjeter humbet duke kaluar ankthet qe shkaktohen nga te tjeret.
Lere kete loje, boll ke luajtur.”

-Rumi