NDOSHTA ISHTE ROLI FUNDIT: (artistit Llazi Serbo)

Po vjen dimri dhe ti, s’je…

Na ka munguar zhurma jote.

Ti ishe shkrepetime ne qiell pa re,

Ishe rrebesh ne ditet diellplote.

Ti ishe i fundit i mohikaneve shqiptare,

Ti ishe kaubojsi i kanioneve te egra,

Kurre s’ka per te ardhur nje tjeter,

Mbarsur dashuri e braktisje te befta.

Erdhi koha te ndezim oxhakun

Kishe premtuar te hidhje shkrepsen e pare

Sa here shkundet porta nga shkulmet e ererave

Themi: ‘’Erdhi Llazi te ndeze zjarre’’

Kishe premtuar se do te vije dhender,

S’cuditem kur te vish si Kostandini,

Vetetimthi mbi kalin e bardhe,

Do thuash: ‘Ja ku me keni’.

Im bir nga Rumania me porosit,

Te te sjell nje tufe lule ne varreze,

Por kam frike se tek porta do shfaqesh ti,

Do thuash: ‘’Ke gabuar adrese’’

Ne ende s’e besojme se ke ikur,

Ikja jote qe cudi!

Ndoshta ishte roli yt i fundit

E ti do te ngihesh perseri.

Rozeta Kreste/AktoretShqiptare