Timo Flloko u lind në Pejë në vitin 26 Prill 1943.Shkollën e mesme e mbaroi në Vlorë më pas vendosi të ndiqte Akademinë e lartë të Arteve.Flloko është një ndër aktorët më të mirë Shqiptarë ku ka ngritur shumë lart emrin dhe titullin e aktorit.

Më pas vendosi të punonte edhe në Amerikë me disa filma,më pas u kthye në Shqipëri dhe u zgjodh profesor ne degen e aktrimit dhe regjizurës në Akademinë e Arteve.Përvec roleve të jashtëzakonshmë në kinematografi ai është dhe një poet I mrekullueshëm.Padiskutim ai është një artist I mirëfilltë I cili mban më dinjitet peshën e të quajturit “artist”

Ja disa nga rolet e tij:

Watch! (2008) …. Andrea
Pamje nga ura (2007) teater
Stay Awake (2006)…..Mirosh

In Between (2006/I)……Nick
Syri magjik (2005)…..Niko
Evil Never Dies (1999) (episodi i V)…. Mustafa
Angel’s Dance (1999)…. Shanku (The Shank)

K-911 (1999) (V)…. Xhonson (Johnson)
Përdhunuesit (1995)
Loin des barbares (1994)…. Vladimiri
Vdekja e kalit – (1992)…..Agroni

Balada e Kurbinit (1990)……Gurgen Dreni
Binarët (1987)……
Vrasje në gjueti (1987)……
Fillim i vështirë (1986)……Bujari

Rrethimi i vogël (1986)……Shoku Agron, kryetari
Të paftuarit (1985)……
Militanti (1984)……Visar Shundo (Vasil Shanto)
Nata e parë e lirisë (1984)……Ceçemi

Ballë për ballë (1979)……Inxh. Sergej
Liri a vdekje (1979)……Cerçiz Topulli
Njeriu me top (1977)……Mato Gruda
Lulekuqet mbi mure (1976)……Luan Sina, mësuesi

Shtigje lufte (1974)……Kanan Tafili (Kajo Karafili)
Kur zbardhi një ditë (1971)……partizan Meço
Malet me blerim mbuluar (1971)……Kapo Dalipi
Përse bie kjo daulle – (1969)……
Gadhnjim mbi vdekjen – (1967)……Fatosi

Përgatiti: Naishtedikur.info