Tingujt e Luftes
Tingujt e Luftes

Filmi “Tingujt e Luftës” prodhim i vitit 1976.

Regjisor: Xhanfise Keko Skenari: Flamur Topi Producent: Shqipëria e Re Muzika: Tish Daija.

Përmbajtja e filmit

Bardhi jetim shkon të punojë në qytet në familjen e pasur të Galip Shkëmbit i cili ka një djalë Nardin. Në shtëpinë e tregëtarit të pasur vjen vazhdimisht Eqeremi që i jep Nardit mësime violine. Por Eqeremi zbulon talentin e Bardhit. Me ndihmën e Eqeremit Bardhi mëson t’i bjerë violinës dhe të bëjë aksionet e para kundër fashistëve.

Aktorët

 • Ndrek Luca……Selimi, daja i Bardhit
 • Reshat Arbana……Eqeremi, mësuesi i muzikës
 • Sulejman Pitarka……zoti Galip
 • Antoneta Papapavli……zonja Hatixhe
 • Vangjel Heba……zoti Robertini
 • Sulejman Dibra……drejtori i shkollës
 • Sokol Goxhi……Bardhi
 • Rubin Pitarka……Nardi, djali i z. Galip
 • Anila Kardhashi……Lulja
 • Adrian Laperi……shokë i Bardhit
 • Mihal Stefa……roja e shkollës
 • Lutfi Hoxha……Vasili, marangozi
 • Lazër Filipi……karocjer Maliqi
 • Marta Burda……nëna e Bardhit
 • Guljelm Radoja……Besimi
 • Selma Sotirllari……motra e Bardhit
 • Kristaq Burdhima……