Filmi “Tomka dhe shokët e tij” prodhim i kinostudios Shqipëria e Re i vitit 1977.

Regjisor: Xhanfize Keko, Skenari: Nasho Jorgaqi, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Aleksandër Lalo, dirigjent Ferdinand Deda.

Përmbajtja e filmit
Tomka është një djalë i vogël që i pëlqen të luajë me top së bashku me shokët e tij. Por fushën e futbollit e marrin nazistët që kanë hyrë në qytet. Tomka nën kujdesin e të rriturve fillon të organizojë aksione kundër kampit ushtarak që është dislokuar në fushën e tyre të dikurshme të lojës.

Aktorët në role
Enea Xhegu (personazhi kryesor)
Sotiraq Çili
Zehrudin Dokle
Pavlina Oça

Xhelal Tafaj
Enea Zhegu
Herion Mustafaraj
Genci Mosho

Artan Puto
Selma Sotirllari
Fluranc Ilia