Filmi “Treni niset në shtatë pa pesë ” prodhim i vitit 1988.

Regjia: Spartak Pecani, Skenari: Nexhat Tafa, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit
Elteva punojse në bangën e shtetit fillon të vërej dëmet që sjellë në ekonomi puna e një stabilimeti të rrethit i cili drejtor është Martini, ku puna e të cilit po ndjek një zgjidhje ekonomike të gabuar. Ajo gjendet në udhëkryqë për arsye se drejtori i bangës është edhe shok i ngushtë me Martinin. Në një moment ai pyet veten, pse të gjithë janë kundër saj. Mos mjaftuar vetëm kjo, në këtë kohë doktori mendon se ajo është shtatëzënë. I dashuri i Etlevës, i cili është një trainer skuadre e braktis. Duke parë gjëndjen e krijuar, Asriti mer çështjen vet në dorë, për të parë motivin e rënies e ekonomin së ndërmarjes të shokut të tij. Ai ndihmon Etlevën me anë të një profesori të zbulojë diagnozën e saj. Duke u ndjerë fajtor për trishtimin që solli Etlevës, i dashuri i saj Adi, i kërkon të falur. Tashmë ajo ndihet më e lehtësuar nga të gjitha gjërat që e shqetësonin.

Aktorët dhe rolet
Eva Alikaj … Etleva
Ndriçim Xhepa … Astriti
Xhevdet Ferri … Martini
Spiro Duni … Adi

Agim Shuke … Doktori
Ilia Shyti … Baba i Etlevës
Mimika Luca … Nëna e Etlevës
Marta Burda … Nëna e Astritit