Ura e Erzenit ne hyrje te Shijakut ne vite te ndryshme. Qyteti Shijakut ndodhet rreth 10 km larg Durresit. Material i pregatitur nga z. Kozma Borova për faqen Na Ishte Dikur

Shijak, Ura Erzenit, thone se eshte foto e vitit 1902

Shijak, Ura Erzenit, thone se eshte foto e vitit 1902

Shijak, Ura Erzenit vitet 30.

Shijak, Ura Erzenit vitet 30.

Shijak, Ura Erzenit viti 1939. Ura u shemb me dinamit ne 7 prill 1939 qe te mos kalonte ush, tria italiane drejt Tiranes sepse atehere kjo ishte rruga kryesore per Tirane. Aty ate dite aty eshte vr, are edhe deshmori Ismail Reci (se si u vr, a une nuk e di)

Shijak, Ura Erzenit viti 1939

Shijak, Ura Erzenit ne vitet 70-80

Shijak, Ura Erzenit ne vitet 70-80

Shijak, Ura Erzenit ne vitet e sotme

Shijak, Ura Erzenit ne vitet e sotme

Materiali u pregatit nga z. Kozma Borova për faqen Naishtedikur.info, materiali mund të meret dhe postohet dikur tjetër duke përmendur autorin e tij dhe burimin. Faleminderit/Naishtedikur.info 6 Janar 2020