Vace Zela
Vace Zela

Ne ket` toke ku rritej druri i varferise
mbolle ti kopshtar lulkuqen e vegjelise
nxinte pylli i mjerimit n’ato dite pa drit
ja vadite rrenjet e njoma sythet celen syth

nxinte pylli i mjerimit n’ato dite pa drit
ja vadite rrenjet e njoma sythet celen syth

Krahet e zhveshura te pemeve ngrinin kallkan
por ti fryme ti jet i dhe lulkuqes shpirt e xhan
dhe e rrite neper llohe e ne ere e shi
hiri i shtepive te djegura te ngrohu ty

Ref.
c`u perhap poleni bashke me eren aneambane
gjer sa u ngriten lart petalet t’kuqe mbi Tirane
Hodhi shtat lulkuqja jone ne cdo shpat e gur
ne tufane cdo petale nje flamur.

Fundi :
Dhe nje dite nendori qielli u be krejt i kuq
Male pyje fushe kodra ndizen ne te kuq
Sot kopshtari yt i mencur dhe i ri gjithmon
I takon cdo kontinenti trime lulja jone

Sot kopshtari yt i mencur dhe i ri gjithmon
I takon cdo kontinenti lule Shqipja jone

VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE