Nga Eugen Shehu

Vajza e Xhevat Mirushit nga Filati i Camërisë, Haxhire Mirushoglu nga Izmiri për herë të parë shpallet “Miss Turkei” më vitin 1936.

Babai i saj Xhevat Mirushi njihej si patriot dhe atdhetar i rezistencës për shpërnguljen e çamëve nga trojet e tyre etnike,nga vitet 1920-1923 ai kundërshtoi rreptësisht edhe komisionin ndërkombëtar që vëzhgonin.

Ai lidhur dhe familja e tij u deportuan në Turqi e ku u vendosën në qytetin e Izmirit.

Nga Eugen Shehu