Vallja e luftëtarve të Gjergj Kastriotit.

Në “Motin e Madh të Arbnit”, malet tona u kthyen në fortesa qëndrese kundër horllive osmane. Për 25 vite, kto male i bënë ballë furisë së perandorisë më të tmerrshme të kohës, duke treguar shpirtin qëndrestar të Shqiptarit!

Me vdekjen e këtij Prijësi të madh arbnor, Shqipnia, ndër të tjera humbi edhe orjentimin e saj Europian!… Megjithëse, Gadishulli Ilirik është themeli i këtij qytetërimi!

Burimi: MIRDITA:Histori dhe aktualitet