Arben Llalla

ishte viti 1931 kur mediat greke thurnin lavde për kapitenin suliot, Heroin e Revolucionit Grek, Marko Boçari.

Ai ishte një ndër figurat kombëtare më të nderuara për grekët, dhe portretet e tij gjenden shpesh në klasat e shkollave, zyrat e administratës e të qeverisë dhe baraka ushtarake, pa marrë parasysh se ai vinte nga fiset me gj, ak të pastër shqiptar të Sulit.

Historiani Arben Llalla risjell në vëmendje vargjet që shprehin gjithë admirimin e grekëve për heroin shqiptar Marko Boçari.

“Vargje për Marko Boçarin nga Çamëria, botuar në Greqi më 1931”- shkruan Llalla.

Vargjet janë të shkruara në shqip dhe greqisht /Zgjohushqiptar.info