Pamjet filmike i përkasin një dokumentari të vitit 1965 të Kinostudios dhe tregojnë procesin e ndërtimit të Uzinës së Superfosfatit në Laç.

Në dokumentar tregohet procesi i ndërtimit të oxhakut dhe procesi i transformimit e popullimit të zonës.

Për ndërtimin e Uzinës së Superfosfatit dhe Acidit Sulfurik në Laç, që do të vihej në funksion pas dy vitesh, do të përdoreshin e të burgosurit politikë./Scan/