Heroina e Popullit, Liri Gero njihet ndryshe në Fier, në qytetin e saj të lindjes si  ‘vajza që qëndiste muret’.

Historia e arratisjes së saj nga shtetrrethimi gjerman në qytet, ekranizuar në një film të Kinostudios, vjen ndryshe, e treguar nga djali dhe nipi i karrocierit Kostandin Toska, një personazh i vërtetë sa edhe heroina, që ndërmori veprimin e guximshëm.

Burimi: http://www.gazetatema.net/