Vivien Leigh ishte një aktore britanike që arriti majat e filmit duke luajtur dy nga personazhet më të famshme të letërsisë amerikane, Scarlett O’Hara dhe Blanche DuBois.

Vivien Leigh ishte edukuar në një manastir në Angli dhe u frymëzua nga shoqja e saj e shkollës Maureen O’Sullivan për të filluar një karrierë aktrimi.

Leigh fitoi popullaritet ndërkombëtar dhe një çmim Akademie për portretizimin e saj të paharrueshëm të Scarlett O’Hara në prodhimin e David O. Selznick të Gone with the Wind.

Aktorja e njohur Vivien Leigh “Vivian Mary Hartley” lindi më 5 nëntor 1913, në Darjeeling të Indisë, babai i saj një tregtar anglez dhe gruaja e tij irlandeze. Familja u kthye në Angli kur Hartley ishte gjashtë vjeç.

Një vit më vonë, Hartley ajo njohu shoqen e saj të klasës Maureen O’Sullivan e cila i tha se ajo një ditë “do të bëhej e famshme” duke aktruar.

Përgatiti stafi i faqes Naishtedikur.info