Nga Studjuesi dhe Gazetari Gjergj Marku

çast:

Xhevdet FERRI, per dje, per sot, per neser!….

Ndiqni kete monolog tek filmi “vitet e Pritjes”

…mjaft pra, pushojeni! Kemi ardhur ne dasem jo ne vdekje. Keni ulur kokat te gjithe dhe vajtoni fatin. Mezi prisni sa t’u rriten djemte dhe t’i nisni andej ne Amerike, ne Australi, ne Kanada, prapa Diellit. Shikoni dy-tre vete qe u ecen fati dhe kujtoni se andej eshte parajsa.

Pse s’na shikoni ne te tjereve? Pse nuk na pyesni c’pune bejme per te sjelle ato kacidhe qe mezi i prisni? Ua them une: Pastrojme kanalet e zeza, futemi 100 pashe nen dhe per ge nxjerr pl, umb qe na i shkaterron mushkerite. Kurse ju prisni letra, prisni para…

Kujtoni se i vetmi shpetim per varferine eshte kurbeti. Ketu duhet ta kerkojme fatin tone. Guri eshte i rende ne vendin e vet, thoshin pleqte. Ne po e harrojme kete. Sepse jane disa qe na bejne te harrojme sepse ashtu u leverdis me mire…/Naishtedikur.info