Xhevdet Ferri, lindi në Durrës, më 26 nëntor 1960, është aktor shqiptar, bashkëshort i aktores Rozeta Ferri me të cilën ka luajtur në shumë filma si Dhe vjen një ditë, Vitet e pritjes,Gjoleka djali i Abazit,etj. Filmi i tij i parë ka qen kur ai ishte akoma një student.

Filmografia

  • Në kërkim të kujt – (2009) ….Prokurori
  • Gjallë – Alive! (2009) …Zefi
  • Time of the Comet (2007) …. babai Anjezes
  • Gjoleka, djali i Abazit (2006) …shoferi kamionit
  • Saimir – (2004) …Edmond
  • Dasma e Sakos – (1998) …Sako
  • Loin des barbares – (1994) …refugjat
  • Vitet e pritjes – (1990) …Gjoni
  • Treni niset në shtatë pa pesë – (1988) …Martini
  • Përrallë nga e kaluara – (1987)…Trimi
  • Dhe vjen një ditë – (1986) …..Gori
  • Hije që mbeten pas – (1985) …Agron Shkaba
  • Vendimi – (1984) ….Sadriu
  • Fushë e blertë fushë e kuqe – (1984) …Petriti
  • Besa e kuqe – (1982) …Pali
  • Era e ngrohtë e thellësive – (1982)
  • Gjurmë në kaltërsi – (1981 )…Astriti
  • Sketerre 43 – (1980) …Arjani
  • Vëllezër dhe shokë – (1980 )…Marko