Xhevdet Ferri, lindi në Durrës, më 26 nëntor 1960, është aktor shqiptar, bashkëshort i aktores Rozeta Ferri me të cilën ka luajtur në shumë filma si Dhe vjen një ditë, Vitet e pritjes,Gjoleka djali i Abazit,etj. Filmi i tij i parë ka qen kur ai ishte akoma një student.

Filmografia

 • Në kërkim të kujt – (2009) ….Prokurori
 • Gjallë – Alive! (2009) …Zefi
 • Time of the Comet (2007) …. babai Anjezes
 • Gjoleka, djali i Abazit (2006) …shoferi kamionit
 • Saimir – (2004) …Edmond
 • Dasma e Sakos – (1998) …Sako
 • Loin des barbares – (1994) …refugjat
 • Vitet e pritjes – (1990) …Gjoni
 • Treni niset në shtatë pa pesë – (1988) …Martini
 • Përrallë nga e kaluara – (1987)…Trimi
 • Dhe vjen një ditë – (1986) …..Gori
 • Hije që mbeten pas – (1985) …Agron Shkaba
 • Vendimi – (1984) ….Sadriu
 • Fushë e blertë fushë e kuqe – (1984) …Petriti
 • Besa e kuqe – (1982) …Pali
 • Era e ngrohtë e thellësive – (1982)
 • Gjurmë në kaltërsi – (1981 )…Astriti
 • Sketerre 43 – (1980) …Arjani
 • Vëllezër dhe shokë – (1980 )…Marko