Agjenti sekret francez Josselin Beaumont është dërguar për të v, rarë Kolonel Njala, diktatorin e Malagawi, një vend afrikan fiktiv. Sidoqoftë, para se ai të arrijë të përmbushë misionin e tij, situata politike ndryshon në mënyrë drastike dhe shërbimi sekret francez vendpushimet për t’ia dorëzuar Beaumont autoriteteve Malagawian.

Pas një gjyqi të gjatë dhe të padrejtë, gjatë të cilit Beaumont injektohet me d, rogë, ai dë, nohet me një servitut penal afatgjatë në një “kamp të riedukimit”.

Pas një arratisje të guximshme me një prej të b, urgosurve të tjerë, ai kthehet në Francë dhe informon shërbimin sekret francez për praninë e tij, duke premtuar se do të v, rasë Njala, i cili ndodhet në Francë për një vizitë zyrtare, duke marrë kështu hakmarrjen e tij ndaj njerëzve që tradhtuan atë. Shërbimi sekret përgjigjet duke vendosur agjentë të tjerë në gjurmët e Beaumont.

Sidoqoftë, ai arrin të mbetet një hap përpara, duke poshtëruar dhe v, rarë disa nga tradhtarët e tij të mëdhenj, përfshirë Rosen, shefi sadist i policisë sekrete.

Pasi Rosen bie në një përleshje me armë, Beaumont merr kartën e identitetit të Rosen dhe vendos bagazhet e tij mbi trupin e tij, duke përhapur konfuzion brenda shërbimit sekret dhe duke ulur përkohësisht rojën e Njala.

Beaumont përfundimisht mashtron një agjent të shërbimit sekret për të qëlluar diktatorin. Ndërsa zyrtarët qeveritarë konfirmohen me autoritetet më të larta, ai ngadalë ecën drejt helikopterit të Njalës, por është qëlluar për v, dekje nga agjentët e qeverisë, të cilët kanë marrë urdhrin për ta bërë këtë./Naishtedikur.info

Fotot: Kozma Borova
Përgatiti, A Shehi/Naishtedikur.info