Kur Fishta skiconte ndërhyrjet arkitektonike në kuvend

Kjo fotografi e Kel Marubit daton më 30 korrik 1938, viti i fundit që Padër Gjergj Fishta do...

Kur mbreti Zog pozonte portretin e monedhës së parë

Kjo është monedha e parë e emetuar nga Banka Kombëtare e Shqipërisë në vitin 1926 që kishte vlerën...

Profesori grek Nikos Dimou, “Ne flisnim shqip dhe quanim vetveten Bizantine”

The New York Times·Profesori grek Dimou, ne nje intervist tek New York Times thote se;“Ne flisnim shqip dhe...

Në Belgjikë gjendet rruga “Rue d’Albanie”, pasi në këtë lagje jetoi Faik Konica

Në Bruksel, Belgjikë gjendet rruga “Rue d’Albanie”, e njohur ndryshe si rruga e Shqipërisë, pasi në këtë lagje...

FISHTA I MADH, Një letër e rrallë e poetit të kombit

I padiskutueshëm roli, kontributi, vlerat dhe largpamësia e poetit, shkrimtarit, gjuhëtarit, atdhetarit dhe mësuesit të devotshëm, Gjergj Fishta....

Ruajeni gjuhën shqipe, ruajini traditat, pasojini tek fëmijët dhe mos i harroni rrënjët pavarësisht...

Ruajeni gjuhën shqipe, ruajini traditat, pasojini tek fëmijët dhe mos i harroni rrënjët pavarësisht largësisë. Mërgata është një...

Shkrimtari i shquar argjentinas, Ernesto Sabato, Një shqiptar ra në dashuri me gjyshen time

Nga Luan Rama Ernesto Sabato, shkrimtari i shquar argjentinas dhe ndër më të mëdhenjtë e...

Adriano Celentano, dhe gjithmonë azzuro

“Azzuro” është edhe sot hit-i i tij më i suksesshëm. Megjithatë Celentano ofron shumë më tepër se këngë...

Libraria e Fan Nolit në Boston, rikthim në nacionalizmin shqiptar

“Një figurë themelore e lëvizjes nacionaliste shqiptare të sapolindur, dijetari Fan S. Noli krijoi forcën e lëvizjes...

Aktori i dhjetra roleve të suksesshme në teatër dhe kinematografi, Robert Ndrenika, “Nderi i...

“Artisti i Popullit” dhe mjeshtri i fjalës Robert Ndrenika. Vlerësuar me titullin e lartë “Nderi i Kombit” ai...