Tomë Sheldija – beteja “me mbetë njeri”! nga Ilir Seci

Tomë Sheldija – beteja “me mbetë njeri”! nga Ilir Seci Ju lumtë për shkrimin, dhe komplimente për foton. Toma ishte prej atyne...

Beqaria dëmton rëndë xhepin – Dekreti për “Tatimin e beqarëve”, Republika Popullore e Shqipërisë,...

Më 9 shkurt të vitit 1951 Presidiumi i Kuvendit Popullor të Republikës Popullore të Shqipërisë miratoi Dekretin nr. 1222 mbi...

1952 – Letra ironike e të internuarit nga kampi i Tepelenës për diktatorin

“Jetojmë shumë mirë, tani e njohëm me të vërtetë kush është partia dhe pushteti” Një i internuar në kampin famëkeq tela...

Shkodër, si u arratisën dy shkodranët nga burgu në komunizëm

Dy shkodran si Nosh Mala dhe Ibrahim Nikshiqi janë ndër të rrallët që arritën të arratiseshin nga burgjet shqiptare në...

Ndahet nga jeta Mjeshtri i Madh, Rexhep Çeliku!

Ndahet nga jeta, pasi vuajti nga nje semundje e rende, “Mjeshtri i Madh” Rexhep Çeliku, solisti i parë i Ansamblit...

Gjurmë shqiptare: Shqiptarët e vjetër të Venedikut

Cila është historia e shqiptarëve të vjetër të Venedikut. Çfarë ruhet ende edhe sot në këtë qytet? Shkolla shqipe e viteve...

Xhamia e parë në Elbasan, ja pse u ndërtua mbi Kala

Zbulohet xhamia e parë e ndërtuar në Shqipëri. Ajo u ngrit në Portën e Kalasë së Elbasanit Sulltan Mehmeti II-...

Burrnesha shqiptare tregon pse nuk u martua kurrë

Lule Bib Luka është 77 vjeçe. E veshur me rrobat tradicionale të gruas mirditore, ajo mban ende, shaminë e zezë në...

Dokumenti 1992 / Si do u çonte Berisha italianëve ujë dhe gaz me tuba...

Ideja e furnizimit me ujë të Italisë nga Shqipëria bashkë me gazin natyror rezulton të jetë më hershme se sa...

Kur Enver Hoxha sulmonte Hrushovin në mes të Moskes

E premte, 23 Qershor, 1961 Sido që të konsiderohet bosi i kuq i Shqipërisë, Enver Hoxha, ai e ka treguar veten...