Albert Verria

Albert Verria – (3 shtator 1936 – 17 gusht 2015)

Albert Verria (Fier, 3 shtator 1936 - 17 gusht 2015). Pasi mbaroi shkollën e mesme bujqësore, gjatë viteve 1956...
Agim Doci

AGIM DOÇI – BIOGRAFI

Agim Doçi është një poet dhe autor këngësh shumë i njohur. AUTOBIOGRAFI: U linda nga nëna ime kolonjare me emrin Shqiponja,...
MITRUSH KUTELI (1907-1967)

MITRUSH KUTELI (1907-1967)

Mitrush Kuteli është një poet shumë i njohur. Dhimitër Pasko i njohur me pseudonimin Mitrush Kuteli vdiq më 4 maj...
Lasgush Poradeci

LASGUSH PORADECI (1899-1987)

Lasgush Poradeci është një poet shumë i njohur. Llazar Sotir Gusho i njohur nën pseudonimin Lasgush Poradeci ishte poet dhe...
Faik Konica

FAIK KONICA (1875-1942)

Faik Konica është një poet shumë i njohur. Faik Konica mori mësimet e para në Konicë dhe i vioj për...
Teodor Keko

TEODOR KEKO (1958-2002)

Teodor Keko është një poet dhe autor këngësh i njohur. Teodor Keko, lindi më 2 shtator të vitit 1958 është...

Simon Gjoni legjenda e heshtur dhe historia e “Lule bore”, himnit të muzikës lirike...

Rasti i kompozitorit Simon Gjoni është më kuptimploti i marrëdhënies së krijuesit me veprën dhe vetë veprës me kohën. Ai...
video

Video/ Kush ishte legjenda e muzikës së lehtë shqiptare Françek Radi

KUSH ISHTE FRANÇESK RADI Françesk Radi ka kryer Liceun Artistik dhe më pas Akademinë e Arteve Tiranë. Për një periudhë të...

Vaçe Zela (7 prill 1939, Lushnjë – 6 shkurt 2014, Bazel)

Vaçe Zela (7 prill 1939, Lushnjë - 6 shkurt 2014, Bazel) ishte një këngëtare ikonë e skenës shqiptare. Ajo e filloi karrierën e saj në...

Raporti për Shqipërinë/ Qeveria amerikane më 1954: Janë zhdukur 16 mijë shqiptarë. Ja abuzimet,...

Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e ish-Sigurimit i ka kërkuar ambasadës amerikane dhe Organizatës së Kombeve të Bashkuara në Shqipëri...