Aristotel Stefani

Aristotel Stefani – ( 5 tetor 1931-12 janar 2015 )

Aristotel Stefani Aktor Shqiptar. Aristotel Stefani, Teli siç njihet nga publiku i gjerë artdashës, ka lindur më 5 tetor 1931 në...
Kastriot Çaushi

Aktori Kastriot Çaushi

Kastriot Çaushi lindi në Tepelenë më 1954. Aktor i mirënjohur i kinemasë dhe pedagog i aktrimit. Duke filluar nga viti 1997 është rektor i Akademisë së...
Sotiraq Bratko

Aktori Sotiraq Bratko

Sotiraq Bratko ka lindur në Korçë, më 8 dhjetor 1951, në një familje puntore. Është i martuar me Margarita Bratko(Dino) dhe gëzojnë...
Timo Flloko

Timo Flloko – Artist i merituar

Timoleo Flloko ose Timo siç njihet nga publiku (lindur në Pejë më 26 prill 1948) është një aktor shqiptar. Rjedh nga nje familje Gjirokastrite. Shkollën e mesme e mbaroi...

Vizita e grekëve me origjinë shqiptare në Shqipërinë e vitit 1985

Ishte Nëntori i vitit 1985, kur disa grek me origjinë (rrënjët e tyre janë nga Bithkuqi-Vidhkuqi) shqiptare nga Komuna e...

“New York Times” në 1911: Shqiptarët, raca më e shkëlqyer në Evropë!

Më 21 maj të vitit 1911, prestigjiozja amerikane “New York Times” i kushtoi një artikull një vajze të re shqiptare...

Motrat Qirjazi, Sevasti e Parashqevi, mësuese të tilla i duhen kombit

Muaji i parë i pranverës sjell çdo vit disa festa, por 7 dhe 8 Marsi, janë dy nga më të...

Linjë udhëtimi me anije Durrës-New York që në vitin 1930, çmimi 100$

Ka një dokument që vërteton se ka pasur një linjë udhëtimi me anije drejt Shteteve të Bashkuar të Amerikës, që...

“Time”: Shqiptarët, heronjtë që shpëtuan hebrenjtë

“Edhe në kohët më të errëta, ka heronj – edhe pse shpesh ata mund të jenë njerëzit që ne presim...

Çfarë kërkonte opozita shqiptare në vitin 1945? – Nga Kastriot Dervishi

Ish- drejtori i Arkivit të Ministrisë së Brendshme të Shqipërisë, Kastriot Dervishi, e zbulon një dokument me kërkesat dhe programin...